Koža je naš najveći organ, sastoji se od više milijuna stanica koje ovise o pravilnoj opskrbi kisikom i hranjivim mikro i makro nutrijentima. Tjelesni umor, stres, genetska predispozicija nepravilna /ne zdrava prehrana; sve to utječe na naš izgled kože i na njezinu kvalitetu. Kreme, losioni skin boosteri važni su za održavanje lijepog izgleda kože, no cjelokupna ljepota i zdravlje kože uvelike ovisi o onome što jedemo i kako se hranimo. Svi smo individue, sa različitim životnim stilovima, različitim predispozicijama prema hrani, te upravo u indivudalno posloženoj balansiranoj prehrani od strane nutricionista ovisi ljepota kože.
Pažnja
Glikemijski indeks može prevariti. Hrana kuhana u masti ima nižu razinu glikemijskog indeksa od iste hrane koja nije kuhana u masti, jer mast usporava apsorpciju ugljikohidrata. Dakle, čips ima nižu razinu glikemijskog indeksa od krumpira, ali to ne znači da su bolji odabir. Prehrana s niskom razinom glikemijskog indeksa može biti prehrana s visokim udjelom masnoća i stoga se mora pažljivo pratiti.